Szállások, apartmanok, hotelek.

Felejthetetlen nyaralás csak tökéletes szálláson van!

Utolsó szabad helyek!

Mennyibe kerül idén a Balatonon nyaralni?

A balatoni szállások árai eltérőek ez befolyásolja a leginkább.

Nem sokkal lett drágább a Balaton tavalyhoz képest, viszont a magas euró árfolyam miatt a külföldi, például a horvátországi nyaralások a magyarok pénztárcájának nagyon megdrágult. Ha vízparti nyaralást szeretnénk a Balaton a legideálisabb hely erre. A küldöldi túristàk is egyre inkàbb vàlasztjàk a Balatont, hiszen nekik ez is nagy szàm az otthoni hasonló helyekhez kèpest ès 400 Ft körül kapnak 1 euroèrt ezèrt nekik ez egy kidejezetten olcsó nyaralàs.

Èn szemèly szerint a tengerpartot nagyon kedvelem, de nem tudom összehasonlítani a balatoni nyaralással. Más a hangulata, más mindenben. Évente egyszer biztosan lemegyünk a családdal.

Kiszámoltuk nektek mire számíthat az aki idén a Balatonon nyaralna. Sok szempontot kellett figyelembe venni ezért egy felmérést végeztünk. 

Magasan az jött ki, hogy 5-7 napra utaznak el, autóval utaznak és az önellátó szállásokat kedvelik a legjobban. A fiatalokat a fürdőzés kevésbé érdekli, ők inkább az éjszakai élet a bulizás miatt mennek a Balatonra. Ők 2-3 éjszakát töltenek ott. A  családosokat inkább a strand és egyéb gyerekekkel látogatható programokat keresik, a nyugdíjasok inkább a kisebb csobbanások, a napozás és a finom ételek iránt érdeklődnek. Ők 5-8 éjszakát töltenek el. Ez leginkább pénztárca kérdése. A legtöbben 93%-uk inkább rövidebb időre, de a tartalmasabb nyaralást választják. 

Úgy gondoltuk, hogy most egy 4 tagú családdal számolunk, önellátó Apartmanban. 

Ezek az apartmanok, ha az ember időben lefoglalja a szállását – ezt május első hetében érdemes megtenni, ugyanis ezután az árak innentől emelkedni szoktak -, akkor a 6 éjszaka 355.000 Ft-ért még találunk szállást de kevésbé ismert vagy a Balatonpattól 5 km-re már akár 170.000 Ft is lehet egy hét. Aki nem lép időben annak sok alkut kell kötnie magával. Nem azon a telepölésen nyaraltok, ahol szeretnétek, nem akkor amikor jó nektek, már csak lepusztult, gazdátlan szállást találsz vagy megfejthetetlent. Mindenkinek azt tanácsoljuk, hogy május első hetéig döntsék el, hol és mennyiért szeretnék ezt az élményt, a szabadságukat és a nyaralásukat átélni. A nyaralás rólatok szóljon, ne aggodalmakról, így mielőbb biztosítsd hogy legyen foglalásod. Ezek az utazás előtt 1 héttel még lemondhatóak, ha valami közbejönne és egy héten belül se kell a teljes árat lemondási díjként megfizetni.

A Balaton körül még sok szabadstrand van, de a fizetős strandokon általában van medence is vagy valamilyen élménymedence például vízízcsúszda. Ezekre a felnőtt jegy 1200 Ft/nap körüli áron, 14 év alatt és nyugdíjasoknak 600 Ft/nap, de heti bérletek is már felnőtteknek 6800 Ft, gyermek és nyugdíjas 3400 Ft. A vízícsúszda 2 órára 1000 Ft/500 Ft. 

Az étkezés a jól megszokott lángosos, hamburgeres, gyros-os, hekkes büfék szolgálják, de egyre több a más ételeket kínálók. A sajtos-tejfölös lángos 1400 Ft körül van, a gyros pitában 1300 Ft, gyros tál 2500 Ft, míg a hekk 800 Ft/10dkg áron lesz elérhető. A fagylalt 550 Ft/gombóc ár között fog mozogni ami 50 Ft drágulás tavalyhoz képest. A boltok árai alacsonyabbak mint az elmúlt években, hiszen a gyorsan gazdagodó nagy haszonkulccsal működő üzleteket felváltották az otthon megszokott szupermarketek. Ezek szinte minden településen megtalálhatók. Ezek a balatoni szupermarketek ugyanazt az árat kínálják mint máshol. 

Az éttermekben egy pizza 3200 Ft körül van a főételek 4000 Ft körül, míg a desszertek 1300 Ft áron mozognak. 

A vízíbicikli és egyèb jàtèkok àra 1000 Ft/óra díjtól 4000 Ft/óra díjig mozognak. 

Ha azt vesszük alapul, hogy a 7 nap alatt háromszor megyünk strandra és ott is ebédelünk, vacsorázunk valahol két alkalommal, beiktatunk egy kirándulást, és az apartmanunkban reggelizünk és főzünk, grillezünk 4 alkalommal akkor a nyaralás 490.000 Ft körül lesz 7 napra, de 5 napra 350.000-ből is kijövünk. Amennyiben későn foglalsz szállást az árak akár megduplázódhatnak. Az útiköltséget nem kalkuláltak bele, az még rájön a végösszegre. 

A legtöbb szálláshely már most teltházas a nyárra. Ha már most elkezdesz körbenézni, biztosan akad a számodra megfelelő időben és helyen szállást foglalni. Nézz körül most, hol vannak még szabad helyek.